Oavsett om du har ett litet eller stort företag så är julklappar alltid ett bra val. Alltid.

Till att börja med kommer du att kunna visa dina kunder och anställda hur mycket de betyder för dig och din verksamhet, men du kan även använda dig av julklapparna som en ny kanal för att marknadsföra dig själv och dina tjänster.

I denna text kommer vi att titta närmare på exakt de fördelar som finns med julklappar och hur du kan gå tillväga för att använda dig av dessa så det gynnar ditt eget företag.

Små företag

Har du ett mindre företag som ännu inte hunnit bli väletablerat kan det kännas jobbigt att behöva lägga pengar på julklappar.

Å andra sidan är det otroligt viktigt att du visar dina kunder och anställda att du ser dem och att du uppskattar att de finns.

Man behöver inte lägga ut stora summor pengar på julklappar eller köpa de dyraste designertallrikarna för att mottagare ska bli glada.

I många fall kan det räcka med något enkelt som en badhandduk i mjuk bomull eller ett nytt bäddset till hemmet.

Vill du gå ner ännu mer i pris än så? Varför inte satsa på vattenflaskor eller termosmuggar med företagets logga på? Företagets logga bör för övrigt alltid finnas med på julklapparna du delar ut.

Stora företag

Större företag har oftast en högre omsättning och kan på så vis även ha en högre budget för hur mycket julklapparna får kosta.

Här behöver man inte endast använda julklapparna för att visa uppskattning (även om detta är en mycket viktig punkt), utan man kan med fördel se till att julklappsutdelningen blir till en ny kanal för marknadsföring.

Skickar du ut julklappar till kunder och samarbetspartners så se till att företagsloggan alltid är tryckt på. Vid utdelning av t.ex. korgar kan du se till att alla korgar är märkta med en liten julhälsning från er och de senaste rabatterna eller kampanjerna från er verksamhet.