Har du beställt fel typ av julklapp till dina anställda och kunder? Då har du troligtvis lärt dig vikten av att matcha julklappen med din bransch.

Är det första gången du ska beställa in julklappar är detta något du behöver tänkte på långt innan du faktiskt klickar hem beställningen.

När du matchar julklapparna med den bransch som du själv arbetar inom kan du vara säker på att dina anställda uppskattar klappen, men även att dina kunder får något som verkligen beskriver dig och ditt företag ut till fingerspetsen.

För att göra julklappen ännu mer personlig ska du naturligtvis heller inte glömma bort att trycka på företagsloggan, oavsett om det är en kaffemugg du ska dela ut eller en handduk.

Att matcha julklappen med branschen är dock inte det lättaste, speciellt om man arbetar i en bransch som är väldigt bred.

Välj en julgåva som sticker ut

Jobbar man på ett kontor kanske det inte är så roligt att dela ut pennor och anteckningsblock till sina anställda, eftersom detta är något som personalen har tillgång till under varje arbetsdag.

Att matcha julklappen behöver inte betyda att du måste använda dig av föremål eller produkter som finns i verksamheten dagligen.

Försök tänka utanför boxen och se istället vilken typ av behov som dina anställda har eller vad som gör att era kunder använder sig av just er.

Matcha med mottagarnas intressen

Ett mycket bra exempel på en matchning av julklapp är termosmuggar till outdoor butiker. Befinner man sig utomhus hela dagarna har man troligtvis inte tillgång till varmvatten, te eller kaffemaskiner.

Dagarna kan vara långa och har man väl lyckats få tag på en kopp kaffe hinner den bli kall innan man ens har smakat. Termosmuggar är relativt billiga julklappar som ändå är otroligt uppskattade.

Med en snygg design och din företagslogga på blir termosmuggen dessutom unik och skiljer sig från mängden.

Svårt att välja?

Har ni svårt att hitta något som passar alla?

Då är konceptet gåvokort er lösning. Här får mottagaren ett “presentkort” och väljer sedan sin egen gåva ur ett stort sortiment. Gåvan skickas sedan smidigt direkt hem till mottagaren!

Oftast kommer också gåvokorten med en förgåva, så att man vid tillfället för utdelning iaf får något!