Du vill naturligtvis ge bort en julklapp som kommer komma till så stor användning som möjligt. Ju större användning för julklappen som mattagaren har, desto större exponering kommer det också bli.

Många företag använder sig av julklappar för fler orsaker än att bara visa uppskattning till sina anställda eller samarbetspartners.

Man vill att produkten ska få synas och att det ska vara tydligt att man har tänkt efter ordentligt och valt ut en julklapp med omsorg.

Av denna anledning är det otroligt viktigt att man anpassar julklapparna efter mottagaren.

Det skulle säkerligen inte bli speciellt lyckat om man gav bort en stor korg fylld med godis till ett gym, utan det skulle passa betydligt bättre med fräscha handdukar eller vattenflaskor som har just ditt företags logga på sig.

När man tänker igenom och gör denna typ av anpassning så visar man mottagaren att man är medveten om vad personen behöver och kommer ha nytta av. Det i sin tur visar på medvetenhet, bra marknadsföring och stor service.

Tyvärr kan det dock vara så att man kanske inte är speciellt insatt i varje bransch eller mottagare som man vill skicka en julklapp till och då kan man ta till andra knep. Är du osäker på vad din mottagare skulle uppskatta kan man ta hjälp av tipsen i listan nedan.

Hotell och restaurang – Gåvokort, köksartiklar, en middag för två, gratis hotellövernattning på valfritt hotell, presentkort på t.ex. MatHem.

Hälsa & träning – Massagebehandling, vattenflaska, handduk, snygg träningsväska, valfri spabehandling, gåvokort.

Kontoret – Snygga muggar med tryck, gåvokort, massagebehandling för trötta ryggar, fina inomhustofflor/skor, inbunden kalender, anteckningsbok, tygkasse med snygg design, exklusiva matlådor.

Teknik och IT – Powerbank, USB, högtalare och hörlurar, laddningsplatta, kaffekopps-värmare, dataväska, teknikportfölj, selfie-pinne, mobilställ.

Detta är naturligtvis bara förslag och det finns mängder av andra produkter som passar utmärkt som julklapp, oavsett om du köper till dina anställda, samarbetspartner eller kunder.