Du har säkerligen arbetat på ett företag som inte har delat ut julklappar till sina anställda vid jul. Det kan ha varit i början av din arbetskarriär, men även under tiden eller de senaste åren. För många är julklappar till anställda en självklarhet, medan andra tycker att det är onödigt och något som endast ska skickas ut till samarbetspartners. De anställda får ju ändå sin lön och en del dagar ledighet. Det räcker ju, eller hur?

Svaret på den enkla frågan är faktiskt nej! Det är visat att ju mer uppskattning man får som anställd, desto bättre kommer man att prestera.

Om man ser att man är uppskattad av företagaren, chefen eller VD så vill man naturligtvis fortsätta att leva upp till de förväntningar och önskemål som företaget har. Nu är det du som sitter på makten över julklapparna, så se till att du gör ett riktigt bra val.

Det finns inga rätt eller fel för vad en bra julklapp är, utan mycket hänger på hur många anställda som man har och i vilken bransch som man arbetar.

Naturligtvis hänger ju även en del på den budget man har möjlighet att sätta för hur mycket julklapparna får kosta, men sanningen är att det är bättre att ge något litet, än att inte ge något alls.

Mjuka badhanddukar, sköna bäddset eller varför inte ett gåvokort som mottagaren kan använda som den själv önskar. Det finns mängder av olika julklappar som är specifikt framtagna för företagare att kunna ge till sina anställda.

Vissa väljer att köpa produkter av ett känt märke för extra stort intryck, medan andra förenar nytta med nöje och använder sig av profilprodukter med företagets egna logga på.

Gör man det sistnämnda är det troligtvis för att man även vill marknadsföra sig själv i samband med julklappsutdelningen. Detta är bra, men kom ihåg att inte göra loggan alldeles för stor och att du då väljer produkter som kommer att exponeras bra.